Vaste prik op Schuttersfeesten: Leef je uit op het achtste Kinderfestival!

Voor het achtste jaar op rij worden de Haaksbergse Schuttersfeesten opgeleukt door een bruisend Kinderfestival. Kids tot een jaartje of twaalf kunnen er ook dit jaar weer op rekenen: voor hen is er op zondagmiddag 9 september volop vertier in het volkspark Scholtenhagen. Het Kinderfestival heeft zich een vaste plek verworven op de jaarlijkse Schuttersfeesten. Wat in 2011 van start ging als een ‘probeersel’ om de jeugd tot een jaar of 12 vermaak te bieden, is uitgegroeid tot een gezellig kinderfestijn.

Niet tussen de biertap en het wapengekletter, maar op een mooi afgezonderd plekje in het groene volkspark.

Volop vermaak
Graffiti is een schot in de roos gebleken en staat dus nu weer op het programma.
Ook het animatieteam van Kampeerdorp De Zandstuve is ingevlogen. Zij staan garant voor actie en vertier.
Over zand gesproken… nieuw is het creatieve onderdeel ‘zandtekenen’. Verder staan de zandbakken van Bloesem Kinderopvang op het feestterrein.
Als vanouds begeleiden medewerkers van Ruitersportcentrum Capriole de jeugdige liefhebbers voor een gratis ritje op een pony.
Dansstudio MiDanza verzorgt twee optredens, en natuurlijk mogen de kids meedoen.

Nog meer dan in voorgaande edities heeft de Schutterij de samenwerking gezocht met plaatselijke organisaties. “Daar hebben we beide profijt van.
Voor hen is het een mooie kans zichzelf te promoten. En ook wij zijn er mee geholpen”, legt medeorganisator Ronald Loman uit.
Zo zijn Scouting Haaksbergen, de WoeMiclub, VV Haaksbergen, HHC Haackey en Skillz Jongerenwerk van de partij om de jeugd te vermaken.
En wat zou het kinderfestijn zijn zonder de springkussens van Boberik, een ballonartiest, een draaimolen, de schmink dames van de Schutterij en de Menotti ijscokar? Die zijn er dus ook weer. “Een aantal sponsoren is ons al die jaren trouw gebleven. Dankzij hun steun kunnen we de jeugd trakteren op dit achtste Kinderfestival!”